Näituse “Rahvarõivas – puhas ilu” viimane nädalavahetus koos õpitubadega

Käesoleval nädalal on Kuressaare linnuses viimaseid päevi avatud näitus “Rahvarõivas – puhas ilu”. Sel puhul on kõigil huvilistel võimalik 21. ja 22. aprillil kell 11–15 osa saada rahvarõivaste valmistamise avatud õpitubadest Mareli Rannapi juhendamisel. Lisaks saab kummalgi päeval kell 12.00 näha, kuidas Karja kihelkonna naine end rahvarõivastesse riietab. Õpitoad toimuvad Kuressaare linnuse keldrikorruse näitusesaalis, kus näitust eksponeeritakse. Õpitubadesse on sissepääs
näitusepiletiga.

Näitus “Rahvarõivas – puhas ilu” valmis Saaremaa Muuseumi ja MTÜ Kadakmari koostöös ning on avatud kuni 23. aprillini. Näitusel eksponeeritud rahvarõivakomplektid ja üksikesemed valmistati aastatel 2014–2016 toimunud MTÜ Saaremaa käsitööseltsi Kadakmari rahvarõivakoolitusel. Koolituse lõpetasid 22 naist, kes valmistasid kokku 30 rahvarõivakomplekti.

www.saaremaamuuseum.ee