Rakvere linnus valmistub lahinguks

1.aprillil kell 13.00 on Rakvere linnuses võimalik kaasa elada Põhjasõja-aegsetele episoodidele, millest võtavad osa sõjaajalooklubid Sankt-Peterburgist, Narvast ja Rakverest.

Lahing toimub trummi ja flöödi saatel ning pauguvad suurtükid ja musketid. “Kohale on oodata kuni 20 Rootsi ja Vene mundrites sõjameest, kes siis taaselustavad 1700. aastal peetud lahinguepisoode” sõnab Rakvere linnuse juht Kaidu Tiirik.

Külastajad saavad tutvuda ja uudistada põhjasõjaaaegseid vorme ja relvi. Samal päeval on avatud kõik linnuse näitused ning kehakinnitust pakub Schenkenbergi kõrts.

1700. aasta augustis kuulutas Venemaa Rootsile sõja. Septembris jõudsid Vene väed Narva ja Ivangorodi ning piiramine algas. Narva oli sama aasta novembriks koondunud ligi 40 000 Vene armee sõdurit, kellega koos saabus siia ka Peeter I. Lahingu võitis Rootsi armee kuninga Karl XII juhtimisel 19. novembril 1700.

www.rakverelinnus.ee