Otepää korraldab toidumaratoni

Foto: Lauri Laan

Talvepealinn Otepää on tuntud kui koht, kus korraldatakse erinevaid maratone
– suusa-, jooksu- ja rattamaratonidest kuni saunamaratonini välja. Sellega
aga ei piirduta – 13.-26. märtsil toimub Otepää piirkonnas toidumaraton
Otepää Maitsed Valgamaal.

Kahe nädala jooksul on võimalik Otepääl ja lähiümbruses proovida talvest ja
Lõuna-Eestist inspireeritud kolmekäigulist menüüd 15 euro eest.

Otepää vallavanem Kalev Laul sõnas, et Otepää piirkond on valmis talviste
suurürituste kõrval pakkuma elamusi ka maitsemeeltele. „Talvepealinnas
asuvad lisaks suusakeskustele kolm Eesti parimate toidukohtade hulka
kuuluvat restorani,“ sõnas Kalev Laul. „Idee selline üritus teha pärinebki
neist ühe, GMP Pühajärve Restorani rahvalt.“

Projektist Otepää Maitsed Valgamaal võtavad osa viis piirkonna toidukohta:
GMP Pühajärve Restoran, L.U.M.I kohvik, Ugandi Resto, Pühajärve
SPA&Puhkekeskus ning Sangaste Rukki Maja.

Projektijuht Mailis Martin selgitas, et iga toidukoht paneb välja ainult
temale eriomase menüü, kus aukohal kohalik tooraine. Dessert saab olema
inspireeritud Otepääst, kui talvepealinnast. „Meil on ka eraldi žürii, kuhu
kuuluvad restoranide kokad, kes vaatavad igas toidukohas menüüd üle ja
maitsevad toitusid,“ rääkis Mailis Martin. „Soovime oma külastajatele
pakkuda parimat ning seetõttu läbivad erimenüüd nii-öelda eelkontrolli.
Otepää Maitsed Valgamaal on suurepärane koostööprojekt Otepää vallavalitsuse
ja erinevate toitlustusettevõtjate vahel.“

Enne toidukoha külastamist tuleb sellega ühendust võtta ja broneerida kohad.
Erimenüüdega saab tutvuda Otepää Maitsed Valgamaal Facebooki lehel alates
märtsikuust.

Otepää Maitsed Valgamaal korraldajaks on Otepää vald koostöös GMP Grupp
AS-iga. Projekti toetab Otepää Vald ja EAFRD, MAK 2014-2020 Leader meede ja
Valgamaa Partnerluskogu.

Vaata lisa:
www.otepaa.ee