Alice viib Imedemaale nii väikesed kui suured vaatajad

9. detsembril esietendus kell 18.00 Endla teatri suures saalis muusikaline koguperelavastus „Alice Imedemaal“. See on lugu hea fantaasiaga tüdrukust Alice’ist, kellele täiskasvanud alatihti ütlevad, et ta on juba piisavalt suur, et mingit asja teha ja teinekord jälle, et ta on veel liiga väike, et mingit teist asja teha. Nii ei tea Alice vahel ise ka, kas ta on nüüd piisavalt suur või parajalt väike või et kas ta parasjagu kasvab või kahaneb või et millises suuruses ta siis olema peab. Kõik see on üpris segadusseajav ja natuke imelik.

Ühel päeval, kui Alice parasjagu nende imelike asjade üle järele mõtleb, näeb ta Valget Küülikut, kes hirmsasti kuhugi kiirustab. Alice järgneb küülikule, aga kukub auku. Seal kuskil all või kaugel kohtab Alice paljusid naljakaid ja erilisi tegelasi. Kõigil neil on Alice’iga jagada mõni veider lugu või esitada mõni kummaline küsimus ning selgub, et imelik võib vahel olla päris imeline.

Maailmakuulsa lasteraamatu põhjal valminud dramatiseeringu autor on Triinu Ojalo, lavastajaks Laura Mets, kunstnikuks Illimar Vihmar, valguskunstnikuks Mari-Riin Villemsoo ning liikumise on seadnud Rauno Zubko. Alice’i osas astub vaatajate ette Fatme Helge Leevald, teistes osades Ago Anderson, Saara Nüganen, Ott Raidmets, Sander Rebane, Kadri Rämmeld, Tambet Seling, Karin Tammaru, Carita Vaikjärv. Lisaks on laval veel Pärnu noored tantsijad.

Fotod Gabriela Liivamägi.
www.endla.ee