Rahvusvaheline animatsioonipäev tuleb Helikopteriga

Reedel, 28. oktoobril tähistab Animated Dreams rahvusvahelist animatsioonipäeva tasuta linastusega stuudios Helikopter. Näitamisele tulevad lühifilmid ja muusikavideod, pärast mida toimub pidu International Animation Rave.

Reedel, 28. oktoobril toimub rahvusvahelise animatsioonipäeva raames tasuta lühifilmide linastus DIY stuudios Helikopter. Koostöös Animated Dreamsi ja Eesti Joonisfilmiga näidatakse Janno Põldma ja Priit Pärna filmi “1895”, kus vendade Lumière’ide ning filmikunsti sünnilugu on ümber paigutatud reaalsuse ääremaile. Film linastub inglise keeles.

Pärast linastust toimub pidu International Animation Rave, kus mitmete DJ-de hulgas esineb ka Twisted Dance Company animatsioonist inspireeritud kavaga.

Rahvusvahelise animatsioonipäevaga tähistatakse 1892. aastal toimunud prantsuse leiutaja Charles-Émile Reynaud’ Optilise Teatri linastust, kus esimest korda näidati publikule animeeritud piltide liikumist ekraanil. Rahvusvahelist animatsioonipäeva tähistatakse üle maailma alates 2002. aastast rahvusvahelise animatsiooniühingu ASIFA egiidi all.

Kava ja piletid
Uksed – 21.00 – tasuta
Animatsioonid – 21.30 – tasuta
Pidu – 23.00 – pilet €3

Muusika:
FLORIAN WAHL, DJ MANNEQUIN, NEOZION, THREE4THREE, TWISTED DANCE COMPANY

Animated Dreams
Facebook: facebook.com/animateddreams
Twitter: twitter.com/animateddreamss
Instagram: instagram.com/animated_dreams