Vana-Võromaa kultuurikojas avati näitus “Aus ja kindel”

Võidupüha eel avati Vana-Võromaa kultuurikojas (Katariina11, Võru) Eesti Vabariigi riiklike ja ametkondlike teenetemärkide näitus Aus ja kindel, mis jääb avatuks 11. septembrini.

Väljapanek räägib teenetemärkide sünniloost ja nende liikidest. Näha saab Valgetähe, Maarjamaa Risti, Riigivapi, Kotkaristi ja Eesti Punase Risti teenetemärkide erinevaid klasse ning Kaitseliidu, kaitseväe, kaitseministeeriumi, politsei ja piirivalve ning päästeameti teenetemärke.

Veel on näitusele välja pandud ka kiriklikud ja seltside aumärgid, linnade, valdade au- ja teenetemärgid ning erinevate asutuste ja organisatsioonide tunnustusmärgid.

Näituse on koostanud Vabariigi Presidendi Kantselei, OÜ „Miniplast“, „Herald“, „Märgikoda“, kollektsionäär Mart Puusepp ja Võrumaa muuseum. Näituse korraldamisele aitas tõhusalt kaasa Eesti Vabadusvõitluse ja Vastupanuliikumise Mälestusliit.
aumärgid+-+Copy