Reedel jõuavad teatrilavale Kuldse Trio legendaarsed lood ja laulud

image001 (2)
Alates 8. juulist toob Endla teater Paikuse-Reiu vabaõhulaval kaheteistkümnel korral vaatajate ette uskumatu, humoorika, aga tõsielulise loo sellest, kuidas kahest Endla teatri lavapoisist, Mihkel Smeljanskist ja Jüri Vlassovist, sai üks legendaarsemaid kultusbände Eestis. Laval ei ole mitte üks ega kaks, vaid lausa kolm Jüri ja Mihklit!

Teatrikülastaja saab osa olulistest seikadest Kuldse Trio ajaloos, samuti elada kaasa kõigile pikemaaegsematele Kuldse Trio kolmandatele liikmetele – Vello Toomemetsale, Mati Murumaale, Peeter Ojale ja Sepo Seemanile.
Lisaks neile on oluline osa Kuldse Trio kujunemisloos ka muudel sulelistel, karvastel ja legendaarsetel tegelastel 70ndate kolhoosipidudelt, 90ndate suvetuuridelt, Endla teatrilavalt ja teatri tagaruumidest.

Loomulikult ei puudu lavastusest Kuldse Trio surematud lood – erinevates esitustes lauldakse paarikümmend Kuldse Trio laulu, nende hulgas nii lavastusele nime andud “Viru nurga taga”, aga ka “Kurgid sulle, raha mulle”, “Ma suudlen teie kätt, madam”, „Mürtsub trumm“, „Pärnu suvi“ ja nii edasi ja nii edasi.

Ajal, mil vabastavaks naeruks piisanuks ka väiksest vihjest, ei hoidnud Kuldne Trio värvide ja rõhkudega kunagi kokku. Kuldse Trio nali pole kunagi olnud pooltoonides, kunagi pole jäänud selgusetuks, kus see nali tehti. See kas meeldis või mitte. Aga lähemalt vaadates on pilt sootuks leebem ja Kuldne Trio siiski väga naljakas ja veetlev. Või lihtsalt tundub see nii, sest kõik sealt ajast tulnud inimesed on Trio loomingust läbi imbunud ning helged lapsepõlvemälestused ei kuulu arvustamisele…

Publik saab etenduspaigale sisse juba tund enne etenduse algust, parkimisalad asuvad Reiu jõe Pärnu poolsel kaldal, avatud on ka rattaparkla ning paadiga saabujatele on olemas paadisild. Riietuda tuleks vastavalt eestimaisele muutlikule ilmale, vihma korral palub teater külastajatel kasutada keepe, mitte vihmavarje.

„Pao-Pao. Kuldse Trio lood“. Lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja Ivar Põllu (Tartu Uus Teater), muusikajuht Rando Kruus (Odd Hugo), kostüümikunstnik Renate Keerd, valguskunstnik Margus Vaigur. Laval Mihkel Smeljanski, Jüri Vlassov, Ago Anderson, Juss Haasma, Jaan Rekkor, Ireen Kennik, Carmen Mikiver, Lauri Mäesepp, Sander Rebane ja Tambet Seling. Esietendus 8. juulil kell 20.00 Paikuse-Reiu vabaõhulaval, etendused 9.,13.,14.,15.,16.,17., 20.,21.,22.,23. ja 24. juulil kell 20.00.

Lisainfo: http://www.endla.ee/lavastused/tulemas/pao-pao-kuldse-trio-lood

Sepo Seemani paadiga „Marta“ saab Pärnust Paikusele Kuldse Trio lugusid vaatama

Kuldse Trio kunagise kolmanda liikme ning Endla teatri näitleja Sepo Seemani paadiga „Marta“ saab sõita Paikuse-Reiu vabaõhulavale Endla suvelavastuse „Pao-Pao. Kuldse Trio lood“ etendusele. Paadisõit toimub kõigil etendusepäevadel ehk kaheteistkümnel õhtul 8. juulist 24. juulini.
Sõit algab Pärnu Vallikääru paadisillalt, edasi-tagasi pilet maksab 14 eurot. Koha paadis saab broneerida aadressil seemanoskar@gmail.com  või telefonidel 53867996 ja 55588942.
MARTA