Iloni Imedemaa õuel mängitakse taas „Lärmisepa tänava Lotat“

Haapsalus, Iloni Imedemaa õuel mängitakse taas eelmisel suvel esietendunud koguperelavastust „Lärmisepa tänava Lota“.

Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärna sõnul oli lavastus eelmisel aastal vaatajate seas väga populaarne. „Kuna eelmisel suvel mängiti etendust vaid 10 korda ja huvi vaatajate seas oli suur, siis otsustasime seda täie pühendumisega tehtud tööd veelkord publikuga jagada. Sel suvel on plaanis kuus etendust,“ ütles Pärn.

Lavastuse dramatiseering on tehtud Astrid Lindgreni samanimelise raamatu järgi Rootsis ja seda mängiti esmakordselt 2013. aastal Stockholmi linnateatris.

Näidendi tõlkis eesti keelde Iloni Imedemaa tegevusjuht Maarja Aaloe, kes on lavastusele teinud ka detailselt Ilon Wiklandi illustratsioone järgiva lavakujunduse. Kaasatud on muuseumitöötajad, õpetajad ja õpilased. Näidendi lavastaja ja muusikalise kujunduse autor on Haapsalus kunstiõpetajana töötav Karel Rahu. Lärmisepa tänava Lotat mängib 12-aastane Haapsalu koolitüdruk Marie Keldrima. Teistes osades: Joonas – Hendrik Murumägi; Miia-Maria – Geerit Kikut; ema – Lii Habak; isa – Edgar Tammus; tädi Berg – Sirje Maar;
Mõmm – Karel Rahu.

Lugu räägib ühe väikese tüdruku maailmast – tema muredest ja rõõmudest. Ühel hommikul on väike Lota maruvihane, sest õde ja vend lõid tema kallist Mõmmi. Ja siis käsib veel ema kõdistava kampsuni selga panna! Lotal ei jää tõesti muud üle kui naabritädi pööningule kolida. Ühel teisel päeval saab Lota juba viieaastaseks, aga tal pole ikka veel kaherattalist jalgratast. Nii võibki Lärmisepa tänavalt aeg-ajalt lärmi kuulda.

„Lärmisepa tänava Lotat” mängitakse Iloni Imedemaal kuus korda. 7. ja 8. juulil kell 18.00 ning 9. ja 10. juulil kell 11.00 ja 18.00. Piletid on müügis Piletilevis ja enne etendust kohapeal. Lavastus on soovitatav alates 3. eluaastast.

Foto: SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid. Stseen lavastuse peaproovist.