7. juulil algavad XII Pärnu Ooperipäevad

7.-9.juulini kestvad Pärnu Ooperipäevad toovad Pärnusse Peterburi ooperiteatri suurepärased solistid ja orkestri, kelle esituses saab näha ja kuulda kahte harukordset ooperit, mida ei ole varem Eestis esitatud.

7.juulil etenduv “Peeter I ehk Vene tsaari uskumatud seiklused” on täis huumorit ja teravmeelseid muusikalisi nalju. See on keeruliste intriigide, saatuslike saladuste ja armukirgede romantiline lugu, erakordselt eredate tegelaskujudega, kelle hulgast leiab ka Venemaa kroonituid päid. Lavastaja fantaasia ja näitlejate suurepärane mäng kuid ka eredad ja värvikad dekoratsioonid ning kostüümid lummavad vaatajat lavastuse algusest lõpuni. Lisaks puudutavad Donizetti graatsilis-meloodilise muusika rohked kujundid ja värvid iga melomaani hinge.

Ooperit dirigeerib Aleksandr Goihman. Kurb uudis on, et varem välja kuulutatud vene helilooja Rodion Štšedrini külastus Pärnusse jääb tema tervise tõttu ära. Helilooja tervitab kõik ooperisõpru ning kutsub nautima “Mitte ainult armastust” 8. juulil.

Rodion Štšedrin on XX sajandi teise poole üks suuremaid ja tuntumaid vene heliloojaid. Tema ooperi “Mitte ainult armastus” libretosse on lisatud vene tšastuškade tekste. Need on pühendatud Štšedrini abikaasale, kuulsale vene baleriinile Maia Plissetskajale. “Kirjutan kolhoosi “Jevgeni Oneginit”,” on öelnud autor ise, ja võrrelnud oma ooperi kangelannat mitte ainult Tatjanaga, vaid koguni Karmeniga. Peterburi Ooperiteatri esituses Juri Aleksandrovi lavastust on hinnatud poolsajandi parimaks! Lavastaja on öelnud: “Armastuse teema on igavene ja alati aktuaalne, sõltumata sellest, kas see rullub lahti tavalistes romantilistes dekoratsioonides või nõukogude kolhoosis”. Ooperit dirigeerib Maksim Balkov.

Veel on üksikuid kohti laupäeval, 9. juulil toimuvale galakontserdile, kus tulevad esitusele vene ja maailma ooperiklassika pärlid. Galakontserti juhib tänavu särav Anu Välba, dirigeerivad Aleksandr Goihman ja Maksim Valkov, kes astuvad dirigendina üles ka festivali ooperietendustel. Galakontsert toimub koos kolmekäigulise vene rahvusliku õhtusöögiga. Õhtusöögi juurde serveerib jooke Remedia.

Esmaspäeval, 4. juulil, sulgeme galakontserdi müügi. Palume huvilistel võtta piletite osas ühendust meie kassaga (tel 4455 800) või osta piletid Piletimaailmast.

Lisainfo ooperipäevade kohta leiate siit.
https://www.facebook.com/parnukontserdimaja/
http://www.concert.ee/parnu