Rakvere Teatri menukas suvelavastus viimaseid kordi publiku ees

Alates 11. maist on võimalik kaheksal kevadõhtul osa saada Rakvere Teatri suvelavastusest „Üks pealuu Connemaras“. Kahel eelmisel hooajal täissaalidele mängitud lavastust otsustati sel aastal suure publikuhuvi tõttu taas korrata.

Näidendi peategelane Mick Dowd, keda mängib Hannes Kaljujärv, on viiekümnendates aastates mees, kes igal sügisel palgatakse kohalikule surnuaiale vanu luid välja kaevama, et uutele haudadele ruumi teha. Kui ta aga peab välja kaevama oma surnud naise luud, tõstavad külakeses taas pead kuulujutud sellest, et Mick olla ise oma naise surmale kaasa aidanud.

Lavastust mängitakse Lahemaal Tooma talus paekiviseintega rehealuses. Elumaja taga kiviaiaga piiritletud heinamaanurk koos sinna rajatud surnuaiaga jätab mulje nagu lavastuse tegevus toimuks siin ja praegu.

Lavstaja on Üllar Saaremäe ja kunstnik Kristi leppik. Osades Hannes Kaljujärv (Vanemuine), Ines Aru, Imre Õunapuu ja Velvo Väli.

Ines Aru valiti möödunud aastal teatriauhindade jagamisel Maryjohnny Rafferty rolli eest parima naiskõrvalosatäitja nominendiks.

Etendused toimuvad 11.05, 12.05, 13.05, 14.05, 18.05, 19.05, 20.05 ja 21.05 Lahemaal Vihula vallas Uuskülas Tooma talus.