PööLoY GLääNZ Tallinnas Pikne baaris!

Eelmise sajandi 89a. kohtusid päikeselisel Havail Aloha Beachil puhtjuhusliqlt neli suhtliselt genia-alset Mulgimaa meest (Kuusik, Pulk, Valme ja Sarv). Räägiti ja arutleti päevi ja öid ning, olles taas kodutanumal, st. Viljandis, pandi alus ansamblile, mis sai veider/qmmaliselt hääldamatu nime PööLoY GLääNZ, stiililiselt hakati viljelema punk-rock-muusikat.

Möödusid aastad ja PööLoY GLääNZi nimeline poisslaps kord kosus, kord kidus – nagu elus ikka! Qjunes välja oma nn. “gläänz” stiil, vahetusid sõbrad ja võitluskaaslased (kroonikate ylestähenduste järgi on PG sõbrustanud 1989-2015, kas lyhemat või pikemat aega, tervelt 32 persooniga) ja elu-paigad (näiteks kelder, firma, seltsimaja, noortevangla, veel üks kelder, kool, teater, tööstushoone), tehti reise ja tuure mööda Eestit, osaleti nii suurtel massiyritustel kui ka väikestel underground-pidudel. Ajapikku saabus aga väsimus ja tydimus sellest “sex, drunks and rock´n´roll” elustiilist ning bänd peitus 2000a. varjuderiigi kardinate taha. Aga, et loodus tyhja kohta ei salli, siis peagi oldi tagasi muusika-areenil, sedakorda sai peatuspaigax suvepealinn Pärnu. Vahetus ka sõpruskond ning seoses sellega toimus muudatus ka “toidusedelis”: põhirõhq hakati panema folk-rockile,
garneeringux hakati kasutama “jatsu”, bossat ja muud isuäratavat/nauditavat.

2005a. pöörduti aga tagasi traadimuusika manu ning ka isikkooseisu värskendati noorte vihaste meestega, kes lisasid muusikasse uusi värskeid kõlavärve! Kohtumispaigax sai taas Viljandi.
Iga elav organism aga areneb ja liigub, väidetavalt, nii ka PööLoY GLääNZ!
Pärast mõningast mõttepausi, qs otsiti elu mõtet ja vastust kysimusele: „kas olla või mitte olla?“, otsustati edasi minna koosseisus, mis pysis, qni 2009 a. novembriqu 13. reedeni!

PööLoY GLääNZ aastast 2014 on:
Olavi Kõrre- talendimiis; Toomas Hindrichson- musklimiis; Raer Saar- hypikmiis; Erik Nisu- nopenäpumiis; Meelis Sarv- nägudemiis
Lisax rock-muusika käänulistel teedel kondamisele, käiaxe vahetevahel vaheldusex ka aqstilise muusika radadel matkamas ning siis saab meite järgi lausa tantsutralli lyya!
Alates aegade algusest on PG loomingus kasutatud eesti autorite textimaterjali. Algupoole valdavalt Valner Valme sulest ilmunu ja hiljem juba pea täiesti Peeter Ora varamust. Muusika autorix on valdavalt Meelis Sarv.

26. aasta vältel on antud yle 450 kontserti ning publiqt on rõõmustatud selliste igiroheliste löök-lauludega nagu nt. “Meil pole ideaalix pruunid särgid”, “Baby don´t cry”, „Ma helistan sulle kell6!“, “Tuleviqs keegi meid ei mäleta”, “Aheldatud klaasi”, “Väike tydruk katusekambris”, “Qu igatsus”, „Eesti muld ja Eesti syda“;”Lähen… ehk leian sealt armastust”, “Hei, Punapea”, „Armastus… või midagi muud“ jne.

Kogumiqd:
1994 a. “Jõulushit” / kassett
2000 a. “Aja Lugu” / tuntud ka „Netialbumina“
2009 a. “Ehe”
2014 a. „Peatus“

Pööloy Gläänzi soojendab noor Tallinna hard rock’i punt WORN OUT. Žanr on hard rock ja liikmeteks Chris Oliver Rahumägi (laul), Markus Nurmsaar (soolokitarr), Joel Laanemäe (trummid), Oliver Püvi (rütmikitarr) ja Ekke Janisk (bass). Peamisteks mõjutajateks on Guns’n’Roses, Extreme, Led Zeppelin, Rival Sons ja Dorje.