NUKU teatri hooaja viimane esietendus räägib loo päikesest, kes vajab puhkust

30. aprillil esietendub NUKU teatri selle hooaja viimane uuslavastus „Päike läheb puhkusele”. Loo, mis kõneleb hoolimisest ja tänulikkusest, seab lavale Taavi Tõnisson.

Lavastus põhineb Kristi Kangilaski samanimelisel populaarsel lasteraamatul ning on mõeldud kõigile alates kolmandast eluaastast.

Taavi Tõnissoni jaoks on tegemist esimese korraga, kus ta teeb lavastust päris väikesele vaatajale. „Rohkem kui kunagi varem olen ma pidanud arvestama vaatajate vanusega. Usun, et väikesed lapsed on targemad, kui kipume arvama. Nad saavad väga paljust aru, lihtsalt omal moel,“ ütleb Tõnisson. Selles loos on kesksel teemal hoolimine, mis tähendab nii märkamist, vastutamist kui ka mõistmist.

„Iga laps ja iga täiskasvanu on vahel väga väsinud ja siis on nii hea, kui on keegi, kellele toetuda. See lugu on ka sellest, kui oluline on vahel öelda aitäh! Kuidas üksanus sõna võib aidata meil oma tööd rõõmuga teha!” kirjeldab lavastaja.

„Päike läheb puhkusele” jutustab loo juba miljardeid aastaid tööd teinud Päikesest, kes mitte kunagi puhata ei saa. Kuhu Päike puhkama läheb, kellega kohtub ja mis juhtuma hakkab – seda näeb juba etendusel.

Lavastuse sünnile aitavad kaasa koreograaf Olga Privis, muusikaline kujundaja Mari Amor ja valguskujundaja Triin Rahnu. Lavastuse kujunduse lõid Taavi ja Katrin Tõnisson koos NUKU teatri töökodadega. Laval on näitlejad Katri Pekri, Anti Kobin, Katariina Tamm, Jevgeni Moissejenko ja Mirko Rajas.

„Päike läheb puhkusele” esietendus toimub 30. aprillil Auna teatrimaja suures saalis. Sel hooajal antakse etendusi veel 3., 8., 10., 29 . mail ja 5. juunil.