Kontsert “Klassikud ja graatsiad” Keila-Joa lossis Schloss Fall

Quartetti di Mozart / aegumatu Mozart

22. aprillil 2016
Keila-Joa lossis Schloss Fall
Kavas Wolfgang Amadeus Mozarti kvartetid Nr 1 D-duur KV 285; Nr 2 G-duur KV 285a; Nr 3 C-duur KV 285b; Nr 4 A-duur KV 298.

Lisa Kawasaki
LISA KAWASAKI (Jaapan) on tunnustust ja tuntust pälvinud flötist. Ta on sündinud Jaapanis. Ta on õppinud professor Chank-kook Kim käe all Tokyos, professor Andrea Lieberknecht juhendamisel Münchenis kaasaegset flööti ning traversflööti Bremenis professor Marten Root käe all. Solistina on Lisa esinenud koos ansambliga Arcis ja Filarmooniaorkestriga Hannoveris. Alates 2015 aasta augustis mängib Lisa sooloflötistina Rahvusooperis Estonia.

LA PHOENIX
LA PHOENIX on kolmest professionaalsest muusikust koosnev keelpillitrio. Bändi säravad liikmed Johanna Marie Ainomäe (viiul), Sandra Hiie (vioola) ja Aike Randmann (tšello) on kauaaegsed sõbrannad juba kooliajast ja ka varemalt koos erinevates kollektiivides musitseerinud. Kuigi hariduselt on tüdrukud klassikalise taustaga, meeldib neile erinevaid muusikastiile viljeleda.

La Phoenixi repertuaari hulka kuulub nii pop-, rokk-, filmi- kui ka klassikaline muusika. Kasutusel on elektri- ja klassikalised instrumendid.

Bändi idee sündis tüdrukutel Itaalias õppides. Sealne inimeste positiivsus ning oskus elu nautida inspireeris midagi uut looma. Ka nimesse jäeti tükike Itaaliat (“la” – it. k. naissoost artikkel). Fööniks seostub otseselt nende endiga – säravad isiksused värviliste ideedega, kelle motoks kõrgelt ja kaua lennata.

Johanna Marie Ainomäe
Johanna Marie Ainomäe alustas viiuliõpinguid Tallinna Muusikakeskkoolis 1998. aastal (õp Mirjam Kerem, Arvo Leibur, Kaido Välja).

2013 kevadel lõpetas ta bakalaureuseõppe Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias professor Urmas Vulbi viiuliklassis ning 2013-2014 jätkas magistriõpinguid Itaalias, Conservatorio di Verona E.F. dall´Abacos, professor Alberto Martini juures. Hetkel jätkuvad õpingud EMTA magistrantuuris Arvo Leiburi juhendamisel.

Johanna Marie Ainomäe on olnud mitmete konkursside laureaat, osalenud erinevatel meistrikursustel – sh Peter Brunt, Jan Repko, Nina Balabina, Ulrike Danhofer, Guðný Guðmundsdóttir, Stanislav Pronin ja Trio Osiris – ning soleerinud Tallinna Kammerorkestri, EMTA Sümfooniaorkestri ning Tallinna Muusikakeskkooli Sümfooniaorkestri ees.

Johanna Marie Ainomäe on esinenud erinevate koosseisudega üle maailma.

Alates 2013 aastast teeb ta koostööd orkestriga I VIRTUOSI ITALIANI.

Sandra Hiie
Sandra Hiie (s 1990) alustas viiuliõpinguid Nõmme Muusikakoolis õp. Maire Otsa juhendamisel, seejärel jätkusid need Tallinna Muusikakeskkoolis õp. Maire Otsa ja prof Mari Tampere Bezrodny viiuliklassis. 2013. a kevadel lõpetas bakalaureuseõppe EestiMuusika- ja Teatriakadeemias instrumentaalpedagoogika (viiuliõpetaja) erialal, prof. Tõnu Reimanni viiuliklassis. Magistrantuuri esimese aasta õpingud läbis ta Itaalias, Verona Conservatorio “E.F.Dall` Abaco”-s, kus täiendas ennast viiuli ja vioola erialal prof A. Martini viiuliklassis ja I. Semprebon`i vioolaklassis. Hetkel jätkuvad magistriõpingud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias muusikainterpretatsiooni vioola erialal Toomas Nestori vioolaklassis, lisaerialadeks viiul ja instrumentaalpedagoogika.

Sandra on edukalt osalenud erinevatel noorte keelpillimängijate konkurssidel ja kaasa teinud rahvusvahelistes noorteorkestrite projektides, ka kontsertmeistri ja solistina (LAV, Türgi, Holland, Norra, Rootsi, Soome, Läti, Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia). Itaalias osales ta vioolaga konkursil International Young Musicians Competition- Prize “Antonio Salieri” 2014 ning võitis seal esimese preemia. Mängib Eesti Noorte Sümfooniaorkestri koosseisus viiulit, vioolat või elektriviiulit. Rocca al Mare KuMa Muusikakoolis töötab viiuliõpetajana alates 2010/11 õppeaastast.

Aike Randmann
Aike Randmann on sündinud 1991. aastal Tallinnas. Oma tšelloopinguid alustas ta 2000. aastal Tallinna Muusikakoolis, kus tema opetajaks oli Evi Olt. Aastast 2008 asus ta oppima Georg Otsa nimelisse muusikakooli Lembi Metsa tšelloklassi, mille lopetas 2012. aastal. Sama aasta sügisest opib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias prof. Peeter Paemurru juures. Ta on osalenud Teet Järvi, Hannu Kiiski, Heikki Pekkarineni ja Henry-David Varema meistriklassides. Lisaks votnud osa Eesti Muusikakooli Liidu korraldatud konkurssidest: 2004. aastal 2. koht, 2008. aastal 3. koht. On mänginud erinevate orkestrite, sealhulgas Pärnu Linna orkestri ning Rahvusooper Estonia orkestri koosseisus. Aastast 2014 töötab Vanemuise Sümfooniaorkestri orkestrandina. Lisaks on soleerinud Georg Otsa Muusikakooli keelpilliorkestri, Primavera Orchestra ning Eesti Muusikaopetajate sümfooniaorkestri ees.


Tommaso Benciolini

TOMMASO BENCIOLINI (Itaalia) on väga silmapaistev ning palju tunnustust pälvinud noor flötist. Sündinud Bolognas, alustas ta flöödiõpinguid kaheteist aastaselt ning muusikaline haridus on omandatud rahvusvaheliselt tuntud õppejõudude juures Verona konservatooriumis “E. F. Dall’Abaco”, Pariisi konservatooriumis Ecole Normale de Musique “Alfred Cortot”, Padova konservatooriumis “C. Pollini” ja Lugano Muusikakõrgkoolis Šveitsis.

Tommaso on solistina võitnud mitmeid rahvusvahelisi konkursse ning see on teda viinud nii solistina kui erinevates kammerkoosseisudes paljudele suurtele lavadele nii Itaalias kui ka Prantsusmaal, Šveitsis, Hispaanias, Belgias, Saksamaal, Inglismaal ja Maltal.

Hetkel töötab Tommaso esimese flöödina Antonio Vivaldi nimelises orkestris Comos, samuti teeb ta koostööd mitmete orkestritega, sealhulgas Brüsseli Hulencourt Soloist Chamber Orchestra. Samuti on Tommaso hinnatud õppejõud Verona konservatooriumis. 2015 aastal avaldas itaalia tähtsaim muusikaajakiri Suonare News artikli Tommasost, kui uue generatsiooni itaalia top muusikust.