Pärnu kontserdimaja orel taas publiku ees

16. aprillil astuvad kontserdimaja publiku ette korraga 120 koorilauljat – Eesti Rahvusmeeskoor, tütarlastekoor Ellerhein ja Tallinna Muusikakeskkooli noortekoor. Koore saadab kontserdimaja võimsal orelil Kadri Toomoja. Pärnu kontserdimaja orel on üks ainulaadsemaid Eestis, mille valmistasid 2003. aastal saksa orelimeistrid. Orelil on 3500 helisevat vilet ja 49 registrit ning see on ainuke hispaania trompetitega orel Eestis.

Esitamisele tuleb Eesti kooriklassika. Muuhulgas kõlavad Rudolf Tobiase motetid, sh “Kephas”, mida isegi enamik erialainimesi pole kunagi kontserdilaval kuulnud, ning Cyrillus Kreegi ja Mart Saare suurt koosseisu nõudvad ilmalikud segakooriteosed.

Kontserdimaja oreli mängu saab sellel hooajal kuulata veel 7. mail, mil Jõhvi Balletifestival toob Pärnusse nii balleti kui ka orelimängu. Nimeka Rootsi orelikunstniku Hans Davidssoni ja tema poegade Jonatan ja Gabriel Davidssoni ühises kavas põimuvad klassikaline orelimuusika, spetsiaalselt loodud koreograafiaga ballett ja meeleolukas luule. Kaasa teevad Eesti Rahvusballeti tantsijad, luulet loeb Katariina Unt.