Kalju-lava suvekontsertide paradiis

Kalju-lava suvekontsertide paradiis ootab! Aga miks suvekontsertide paradiis? Sellega on tegelikult üks naljakas lugu – nimelt saadeti meile tallu rahvusvaheline kiri, aga PADISE asemel oli kirjal aadressiks Kallaste Talu, PARADISE – no ja kiri tuligi postkasti kohale! Selline sõnavääratus andiski meile selle algse idee.

Kalju-lava asub Tallinnast 45 km mööda vana Haapsalu maanteed. Kalju-lava asub küll Kallaste Turismitalu juures, kuid silte tuleks jälgida ikka Kalju-lavale, kuna teed on erinevad ja asukohad erinevatel jõekallastel.

16.06 – 20:00 – Dagö
30.06 – 19.30 – Jäääär
06.07 – 19.30 – Laura ja R.Tafenau
19.07 – 19.30 – Kõrsikud
21.07 – 19.30 – Terminaator
26.07 – 19.30 – Saatpalu ja Tafenau
02.08 – 19.30 – Shanon

Dagö
Dagö ilmselt tutvustamist ei vaja. Muusika on ikka endiselt hea ja elamused joovastavad. Küll aga võib toimumiskoht – Kalju-lava, olla veel nii mõnegi jaoks tundmatu. Kalju-lava asub Padisel, vaid 45 km Tallinnast. Lava on rajatud looduslikule nõlvakule, luues omanäolise amfiteatriliku oleku ja pakub seetõttu mugavust, head nähtavust ja selget kõla kõigile külastajatele. Kalju-laval on elu ilus – muusika, mis paneb kuulama, loodus, mis paneb vaatama ja toit, mis kutsub sööma.

Dagö on Kalju-laval üles astunud korduvalt – igal korral on emotsioonid ühtviisi laes.

Kalju-kohvik avatakse juba 18.30. Kohvikus on valik lai, olemas on nii soe toit, koogikesed kui kvaliteetne kohv ja palju muud maitsvat! Kohvikust on võimalik toidud ette tellida – näiteks perekondliku sündmuse või sõbraliku koosviibimise puhuks.
Dagö astub lavale täpselt 20.00.

Jäääär
Kalju-lava ootab ka sel suvel kõiki Jääääre armastajaid, sest ühises juubelisaginas saab kindlasti olema üks eriliselt hea õhtupoolik!

Jäääär – Jaan Sööt, Tarvo Jaaksoo, Teet Velling ja Tõnu Timm – tulevad kalju-lavale ka sel aastal 30.06. Kontsert tuleb ülihea ja õhtu imeline! Kõik külastajad on oodatud territooriumile alates 17.30, Kalju kohviku avame 18.00. Kohvik on endistviisi tasemel – saab nii sooja toitu, imelist kohvijooki kui koogikesi. Kalju-lava ümbritsev loodus on eriline ja värske õhk teeb loomulikult kõigile head. Territooriumil on ka muuseum, mida enne kontserti külastada saab – seega tasub võimalusel ikka varem kohale tulla.

Jäääär tähistas sel aastal oma 25 koosoldud aastat – suur tänu neile kõige selle hea eest, mida nad on meie muusikamaailmale pakkunud ja loomulikult palju õnne! Kalju-lava on küll äärmiselt uhke oma 5 juubeli puhul, kuid 25 kõrval see ausat öeldes kahvatub. Siiski loodame kõigile külastajatele pakkuda õhtuid mis oleksid meeldejäävad ja erilised, seetõttu oleme ka sel aastal mõningad uuendused sisse viinud.

Laura koos Raivo Tafenauga
„Kummardus Marju Kuudile“
Laura Remmel ja Raivo Tafenau on Kalju-laval käinud kordi. Nende kontsert oli tegelikult üldse esimene Kalju-laval (kui avapidu välja jätta), seega on igati passlik, et tänavu Kalju-lava 5 juubelil nad taaskord lava vallutavad!

Marju Kuut on Eesti muusikale andnud hinnalise panuse, seetõttu on tema auks ja temast inspireeritud kontsert igati õigustatud. Kuuti tunnustas omaaegne džässiajakiri Down Beat kahel korral NSVL parimaks džässilauljaks. Ka on Marju Kuut saanud Eesti Muusikaauhinna oma panuse eest Eesti muusikasse.

Džässmuusika puudutab mingil tasandil meid kõiki. Võta see õhtu ja naudi sinagi, sest Kalju-laval on elu ilus – muusika, mis paneb kuulama, loodus, mis paneb vaatama ja toit, mis kutsub sööma.

Kõrsikud
Kalju-lavale tulevad jällegikord Kõrsikud, kogu oma positiivsust kiirgava muusikaga. Esitamisele tulevad Kõrsikute oma lemmiklood, mis on ühtlasi ka sinu lemmiklood. Muusika on tore ja sõnum südamlik, mille juurde meie omaltpoolt pakume maitsvat toitu Kalju-kohvikus.

Terminaator
Terminaator on paljude lemmik, oma (nii tihti just romantilise) rock muusikaga. Kalju-lava kontsert meeldib aga kindlasti ka neile, kes Terminaatorit väga tihti ei kuula. Muusika lihtsalt kuidagi sobib ja lava kiirgab positiivset energiat, häid emotsioone.

Lauri Saatpalu ja Raivo Tafenau
„ Isaga Draakonil“
Esitamisele tulevad nii mõnedki Dagö repertuaarist tuntuks saanud lood, kuid need on omandanud uue olemise ja kõla. See kontsert on kindlasti põnev ja üllatusi täis. Ja no olgem ausad üllatusi oleks meie kõigi eludesse ikka rohkem vaja. Kooslus on vägev ja tulemus veel vägevam. Loota jääb vaid, et kogu see vägevus Kalju-lavale ära mahub.

Shanon
Shanon astub Kalju-laval taaskord üles kogu oma hiilguses. Pop/rockilikud meloodiad kisuvad kindlasti puusa nõksuma ja liigselt põletatud kalorite vastu on meil kohvikus ka lahendus! Esitamisele tulevad Shanon kollektiivi lemmiklood, mis on kindlasti ka sinu lemmikud. Kalju-laval tõmbab käima me peo ilmselgelt Shanon!
Kalju-kohvik avatakse juba 18.00. Kohvikus on valik lai, olemas on nii soe toit, koogikesed kui kvaliteetne kohv ja palju muud maitsvat! Kohvikust on võimalik toidud ette tellida – näiteks perekondliku sündmuse või sõbraliku koosviibimise puhuks. Territooriumil on ka muuseum, mida enne kontserti külastada saab – seega tasub võimalusel ikka varem kohale tulla.