Pärnu ooperipäevade külalisteater: Peterburi Ooperiteater

Saabuval suvel on ooperipäevade peakülaline mainekas ja uuendusmeelne Peterburi Ooperiteater. Teatri asutas üks rahvusvaheliselt hinnatumaid vene ooperilavastajaid, Juri Aleksandrov, kes on lavale toonud kaugelt üle 200 ooperi. Aleksandrovi nimele kuulub tõenäoliselt ooperilavastajate mitteametlik maailmarekord: hooajal 2005/2006 lavastas ta maailma eri paigus kokku 11 ooperit, muuhulgas Milano la Scalas, Metropolitan Operas, Moskva Suures Teatris ja Arena di Veronal, olles ühtlasi esimene mitteitaallasest lavastaja, keda on kutsutud Arena di Veronale Itaalia ooperit lavastama.

Trupp koosneb andekatest muusikutest, kelle hulgas on mitmeid rahvusvaheliste konkursside laureaate. Muusikateatri repertuaari kuulub vene ja itaalia ooperiklassika ning ühekordsed eksperimentaallavastused.

Arvult juba kaheteistkümnendad Pärnu ooperipäevad on sündmus igale ooperigurmaanile, kes soovib näha laval midagi erilist ja Eestis varem mitte või üliharva esitatut. Tänavu saab Pärnu kontserdimaja publik nautida kahte etendust ja traditsioonilist galakontserti. G. Donizetti koomilist melodraamat “Peeter I ehk Vene tsaari uskumatud seiklused” etendati esmakordselt Veneetsia karnevalil 1819. aastal. Kuna ooperi originaalnoodid on tänaseni kadunud, pani lavastaja Juri Aleksandrov teose partituuri kokku fragmentidest. Kolm aastat väldanud töö päädis ooperi sensatsioonilise uusesietendusega Peterburis 2003. aastal.
R. Štšedrini lüüriline ooper “Mitte ainult armastus” on vähemalt sama põneva saatusega. Selle esietenduse 1961. aastal Moskva Suures Teatris vilistas publik välja; sellest ajast alates on ooper olnud Venemaal põlu all. Juri Aleksandrovi lavastatuna võitis ooper hooajal 2013/2014 Peterburi kõrgeima teatriauhinna “Kuldne sofiit”. “Mitte ainult armastus” on helge ja särav lavastus, mis sarnaneb žanrilt pigem muusikalile ning võlub vaba vokaalikäsitluse ja rohkete tantsudega. See on täis peent lüürikat, irooniat ning mahlakat huumorit. Helilooja meenutab ebaõnnestunud maailma esiettekannet: “Kas teate, miks 1961. aastal etendus läbi kukkus? Sellepärast, et tolleaegsed inimesed kartsid seksi. Tänapäeval see enam nii ei ole, nüüd on see hirm kadunud. Isiklikult mina näen laval tohutu suurt armastust nende aegade ja inimeste vastu.”

Pärnu ooperipäevad toimuvad 7.-9. juuli 2016. Soodushindadega piletid müügil detsembris ja jaanuaris!

Kontserdimaja galeriis Pärnu Fotoklubi näitus
————————————————————

Detsembris ja jaanuaris saab kontserdimaja I korruse galeriis uudistada Pärnu Fotoklubi ülevaatenäitust. Ülevaatenäitus on iga-aastane traditsioon, mis võtab kokku ja annab ülevaate möödunud aasta klubiliikmete tegevusest. See on pärnumaalaste pilguheit lähematele ja kaugematele paikadele, meeleoludele ja inimestele läbi oma truu kaaslase – kaamerasilma. Tänavusel näitusel osalevad: Margit Jaanson, Aiver Oja, Evald Kukk, Andrus Liinak, Tiina Liinak, Valdur Maibach, Henn Soodla, Ave Höövel, Ülo Soomets, Rein Holtsmann, Silvia Saard, Kersti Järva, Rita Talisoo, Aiki Järviste, Liivi Pihlasalu, Urmas Luik, Silja Mäetamm ja Mihkel Ulman.

Jõulukuu kontserdid kontserdimajas

K 02. detsember kell 19 Montreal Guitar Trio (Kanada)
N 03. detsember kell 19 Märt Avandi & Kõrsikud „Elud, asjad“
R 04. detsember kell 19 Glenn Miller Orchestra Wil Saldeni juhatusel
L 05. detsember kell 17 Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi aastapäevakontsert ja tunnustamine
K 09. detsember kell 12 Venno Loosaare lastelaulud
N 10. detsember kell 19 Estonian Voices
L 12. detsembril kell 16 Võimlemisklubi Rüht 25. Juubelikontsert
P 13. detsember kell 17 Frank Sinatra 100
T 15. detsember kell 19 STAR FM Jõulukontsert. Ansambel Terminaator ”Võib-olla lumi on maas”
K 16. detsember kell 19 Pirjo Levandi, Marko Matvere ja VLÜ “Müravaba jõulutuur”
N 17. detsember kell 19 Olav Ehala autorikontsert “Ega tali taeva jää…“
L 19. detsember kell 16 Koit Toome & Maria Listra jõulugala
P 20.detsember kell 17 ”Helisev ootus”. Puhkpillikvintett Estica, Pärnu käsikellastuudio
E 21.detsember kell 19 Kuuekeelsed. Mari Jürjens, Riho Sibul, Vaiko Eplik
T 22. detsember kell 19 Annely Peebo ja Jassi Zahharovi jõulukontsert
R 25. detsember kell 17 Arsise käsikellade ansambli jõulukontsert
E 28. detsember kell 19 Tõnis Mägi, Karl-Erik Taukar ja Estraadiraadio. Aastalõpukontsert „Kella kuuest Koiduni“
T 29. detsember kell 19 Tanel Padar & The Sun ja sõbrad / Sepo Seeman ja Ivo Linna
K 30. detsember kell 19 Eesti Kontserdi ja Hennessy aastalõpukontsert

Täpsem info meie kodulehel. www.concert.ee
Vaadake meie sünnipäeva pilte facebookis
https://www.facebook.com/parnukontserdimaja/

Pärnu Kontserdimaja
Aida 4, Pärnu
Kassa telefon +372 4455 800