Endlas esietendub seikluslik lastelavastus „Kangelapsed“

10. detsembril kell 12 esietendub Endla teatri suures saalis seikluslik lastelavastus „Kangelapsed“. Tempokas lastelavastuses leidub elemente lavavõitlusest, akrobaatikast ning tantsust ja kuuleb originaalmuusikat. „Kangelapsed“ on valminud trupitööna ning on saanud inspiratsiooni Karl Edgar Tammi algmaterjalist.

Lavastuses lendavad loo nimitegelased Maale, et päästa inimkond Pimeduse Printsi küüsist. Selleks, et võikast vallutajast võitu saada ja taastada tasakaal valguse ja pimeduse vahel, peavad vaprad Kangelapsed silmitsi astuma mitmete ohtudega ning selgub, et päris palju kurjusekoljateid võib peidus olla meis enesteski. Sõpruse toel leiavad Kangelapsed ebakindluse ja kahtluste varjust üles selle päris „oma“ – erilise tugevuse, mis aitab ka kõige kurjematele vaenlastele vastu astuda.

Lisaks on Endla sammassaalis väljas Pärnu Vabakooli 1.-9. klasside õpilaste näitus „Kangelaps või kurjusekoljat“ mis on sündinud ühendades Endla selletalvise lastelavastuse „Kangelapsed“ ja kooli aastateema „Usun, ei usu“ ideid ja maailmu ning inspiratsiooni on saadud ka kubismist ja Pablo Picasso loomingust. Näitus on avatud detsembri lõpuni.

„Kangelapsed“. Tekst ja lavastus trupp, kujundus Illimar Vihmar, video Terina Tikka, valguskujundus Margus Vaigur, muusikaline kujundus Lauri Mäesepp ja Feliks Kütt, liikumine Kardo Ojassalu ja Helen Solovjev.
Laval Fatme Helge Leevald, Lauri Mäesepp, Sander Rebane ja külalisena Kristjan Lüüs (Teater Must Kast), ekraanil Märt Avandi.

www.endla.ee/lavastused/tulemas/kangelapsed