Endla publiku lemmiklavastus „Kõik naistest“ Tallinnas ja Arukülas

Endla teatri tänavuse publikulemmiku tiitli pälvinud lavastus „Kõik naisest“ jõuab septembris Tallinnasse ja Arukülla. „Kõik naistest“ pärineb Horvaatia kirjaniku Miro Gavrani sulest ning on eluline, lõbus ja üllatusi pakkuv südamlik komöödia. Kolm näitlejannat – Carmen Mikiver, Karin Tammaru ja Liina Tennosaar – kehastavad viitteist tegelaskuju, kes toovad vaatajani viis omavahel põimunud lugu. Kõigil naistel alates lasteaiatüdrukutest kuni soliidses eas prouadeni on kõrged väärtushinnangud ja selge maailmapilt. Paraku takistavad elu pisiasjad neil ideaalide järgi elamast. Armastust ei ole vihkamiseta, sõprust konkurentsita, vabadust sõltuvuseta ega andestamist reetmiseta.
DSC7760_large
„Erinevad näidendis ettetulevad situatsioonid tekitasid kummalise tunde – äkitselt ei teadnudki, kas ma naeran ja nutan tegelaste või hoopis iseenda üle ja pärast,“ sõnas lavastaja Kaili Viidas. Lavastaja jaoks on läbi viieteistkümne karakteri loodud naine ennekõike inimene ja tegelikult ei ole tähtsust, et laval on just naised. „Samahästi võiksid ka mehed olla,“ lisab ta. Aeg-ajalt satubki lavale mees, kes mängib iga naise loos oma rolli.

Vene Teatri suures saalis etendub „Kõik naistest“ 7. septembril ja Aruküla rahvamajas 29.septembril.
DSC8139_large

Lisainfo lavastuse kohta: http://www.endla.ee/lavastused/repertuaaris/koik-naistest
Lavastuse klipp: https://vimeo.com/116776100

www.endla.ee