Rakvere Teater 75 juubelinäitus Endla teatrigaleriis

Rakvere Teater 75 juubelinäitus

24.veebruaril 2015 sai Rakvere Teater 75. aastaseks. Teatri peanäitejuhi, Üllar Saaremäe, sõnul on see Ime. Ühe mehe, kunagise Rakvere linnapea Jakob Liivi, hullumeelsest ideest sündis midagi, mis tänu publikule ja väikelinna elanike toele, on püsinud tänaseni.
Rakvere Teatrile pühendatud näitus koosneb kahest osast ja tinglikult võib nimetada, et on ekponeeritud kunagise mõeldud mõtte väline ja sisuline vorm.
Vanad fotopostkaardid on imeline leid Vallo Manguse ja Tõnu Etverki kogudest.
Vanadel fotodel säilinud tunnismärgid on osa ühe hoone kujunemise loost – mõisamajast teatriks. Ühes tiivas teater, teises rahvamaja. Hoonekompleksi ümbritsemas Rahva aed. Fotodel on näha läbi ajaloo arhitektuursed muudatused ja mõned jäädvustatud sündmused. Samas on talletatud hetked inimeste igapäeva ajaveetmisest kuni pidulike hetkedeni välja.
Näituse teine osa , alapealkirjaga Structot-5, on neljas Rakvere Teatri aastanäitus, kus osalejaiks olid eranditult Rakvere Teatri töötajad. Näituse konseptsiooni autor on eelmine Teatri peakunstnik Erki Kasemets.
Kõik osalejad said samasuguse ülesande – moodustada moodulsüsteemi tükikestest talle meeldiv must-valge kujutis. Kõik pildid on kordumatud, sest sarnasel meetodil on võimalik moodustada praktiliselt lõpmatu arv variante. Koguni niipalju, et iga maailmas elav ja kunagi elanud inimene võiks kokku seada sadu miljardeid erinevaid kujutisi ja ikkagi ei pruugiks ükski kujutis teisele sarnaneda.
Pärnus on näitusel väljas 12 tööd.
Näitus on avatud Endla Teatrikohvikus ja Küüni koridorides 10. märtsist kuni 31. märtsini. Näituse avamine 10.märtsil, kell 17.