Noortestuudio tõi lavale absurdikomöödia „Kolm torukübarat“

Sellel nädalavahetusel esietendus Endla teatri Valges saalis Endla Noortestuudio lavastus „Kolm torukübarat“. Hispaania kirjaniku Miguel Mihura näidendi keskne kujund torukübar sümboliseerib üheltpoolt keskklassi auväärset elu, teisalt kuulus see music halli tantsijate vormiriietuse juurde, viidates vabameelsemale ja muretumale elule. Absurdikomöödia peategelane Dionisio on nende kahe maailma vahel lõksus.

Väikeses hotellis ööbiv Dionisio peab oma pulmaeelsel õhtul langetama keerulise otsuse, millist oma kolmest torukübarast pulmas kanda. Äkki siseneb Paula, tsirkusetrupi tantsija, kes peab teda ekslikult žonglööriks, ja haarab noormehe endaga kaasa kõrvaltoas toimuvale peole. Pärast tsirkusetrupi liikmeks olemise pöörasuse kogemist ei tundu tavaline elu ega abielu Dionisiole enam kuigi meelitav.

Lavastus otsib vastust küsimusele, kas tõeline õnn on üldse kunagi saavutatav või me jääme alati igatsema seda, mida meil ei ole.
{1}DAN_2569_large
Lavastaja ja Noortestuudio juhendaja Enn Keerdi sõnul on Mihura näidend oma absurdihuumoriga jäänud talle juba ammu silma. Näitemängu algversioonis läinuks vaja palju näitlejaid, kuid Noortestuudio tarvis kahandati tegelaste arvu poole võrra ja alles jäid põhitegelased. Samas on iga stuudiolane saanud rolli, mis nõuab tööd karakteriga, sest kehastada tuleb väga erinevaid tegelasi.

Noorte stuudiolaste kõrval särab Don Rosario rollis vanameister Feliks Kark. Teistes osades: Nora Aurora Vahenurm, Laura-Retti Laos, Oskar Seeman, Mihkel Tomberg, Triin Killing, Deborah Kuusik, Braien Mekleš, Ivo Orav, Steven Andreas Sinimeri.

„Kolm torukübarat“ etendub Endla teatri Valge saali laval vaid sellel kevadel 14 korral.

Fotod: Danel Rinaldo
{1}DAN_2385_large

eveli@endla.ee
www.endla.ee