Endlas selgub kogu tõde naistest

Reedel, 20. veebruaril esietendub Endla Küünis tänapäeva ühe populaarsema Horvaatia kirjaniku Miro Gavrani „Kõik naistest“. Elulise, lõbusa ja üllatusi pakkuva südamliku komöödia lavastab Kaili Viidas. Kolm näitlejannat – Carmen Mikiver, Karin Tammaru ja Liina Tennosaar – kehastavad viitteist tegelaskuju ja toovad vaatajani viis omavahel põimunud lugu. Kõigil naistel alates lasteaiatüdrukutest kuni soliidses eas prouadeni vanadekodus on kõrged väärtushinnangud ja selge maailmapilt. Paraku takistavad elu pisiasjad neil ideaalide järgi elamast. Armastust ei ole vihkamiseta, sõprust konkurentsita, vabadust sõltuvuseta ega andestamist reetmiseta.
image002
„Erinevad näidendis ettetulevad situatsioonid tekitasid kummalise tunde – äkitselt ei teadnudki, kas ma naeran ja nutan tegelaste või hoopis iseenda üle ja pärast,“ sõnas lavastaja Kaili Viidas. Lavastaja jaoks on läbi viieteistkümne karakteri loodud naine ennekõike inimene ja tegelikult ei ole tähtsust, et laval on just naised. „Samahästi võiksid ka mehed olla,“ lisab ta. Aeg-ajalt satubki lavale mees, kes mängib iga naise loos oma rolli.

Lisaks Pärnule saab „Kõik naistest“ külalisetendusi saabuval kevadel näha ka Tallinnas, Türil, Märjamaal, Kuressaares, Rakveres, Jõgeval.

www.endla.ee