Endla teatris esietendub ajastutruu põnevuslugu

Endla teatris esietendub ajastutruu põnevuslugu

Endla teatri Küünis esietendub laupäeval, 22. novembril, põnevuslugu Patrick Hamiltoni sulest. „Gaasivalguse“ tegevus leiab aset viktoriaanlikus Londonis 19. sajandi teisel poolel Jack ja Bella Manninghami kodus. Naise käitumine on muutunud järjest ebastabiilsemaks – talle tundub pidevalt, et gaasivalgus võbeleb, põrandalauad krigisevad ja kellegi sammud kõnnivad ta pea kohal. Kuna tema abikaasa Jack ei ole midagi sellist mitte kunagi näinud ega kuulnud, tundub Bellale, et hakkab mõistust kaotama. Kas õudus eksisteerib ainult Bella enda kujutluses või peidab maja tõepoolest endas tumedaid saladusi? Detektiiv Roughi ootamatu saabumine toob päevavalgele tõe, mis seab kahtluse alla kogu Bella elu tõelisuse. Näidendi lõpplahendus kerib lahti läbi kasvava psühholoogilise pinevuse ning näitab, et kurjus võib olla meie keskel nii, et me ise seda ei märka.

Loo on lavastanud Enn Keerd ja kunstnikutöö teinud Liina Unt. Bellat ja Jacki kehastavad Kadri Adamson ja Sepo Seeman. Teistes osades mängivad Ireen Kennik, Lii Tedre ja Ago Anderson.

Gaasivalgus12

www.endla.ee