Kabli Päikeseloojangu Festival alustab sel laupäeval hingekosutusega.

Lõuna-Pärnumaa rannakülades toimuv Kabli Päikeseloojangu Festival alustab sel aastal väikeses piirikülas Iklas. Siinses Uue-Jaani talus, otse Eesti-Läti piirikraavi kõrval, saavad toimuma festivali ava- ja lõpuüritusena hingekosutusõhtud.  Sellest innustatult on festivali märksõnadekski  tänavu„Piirist piirini“.
Uue-Jaani talu hingekosutusõhtud on festivali kavas esmakordselt. Sel laupäeval, 28.juunil, on võimalik osa saada Kalju Paldise loengust loodusenergiatest ning nende kasutamisest ja 3.augustil dr. Helena Lassi loengust-vestlustoast ärksameelsusest ja teadlikkuse juhtimisest.
Festivali avaüritusel jagab Kalju Paldis oma teadmisi ja kogemusi loodusenergiatega suhtlemisel.  Geobioloogina määrab Paldis maakiirgusi ning annab nõu, kuidas neid vältida ja ennast kaitsta. Paldis räägib looduses leiduvatest energiatetest, mis meie elu igapäevaselt mõjutavad ning aitavad tervendada nii füüsist kui vaimu.  Paldis jagab teadmisi, kuidas vabaneda mineviku mustritest ning julgeda astuda samme nautimaks igat hetke elus.
Hingekosutusõhtule on oodatud kõik, keda huvitab  bioenergeetika ja infoväljad.  „Palume tulla uudistama kõike kohapeal toimuvat avatud meele ja südamega“ kutsub külalisi Uue-Jaani talu perenaine ning hingekosutusõhtute korraldaja Katrin Williams.
Peremees Taavi Lass ja perenaine Katrin Williams on  mõlemad saanud õpetust  Intuitiivteaduste Koolist. Nende eluteel olnud palju õpetajaid, kellest üks olulisemaid teejuhte on olnud just Kalju Paldis. Energeetiliselt tasakaalus oleva maakodu rajamisel Ikla külla on olnud oma oluline osa Paldise nõuannetel ja soovitustel. Töö kauni talu rajamisel on kandud vilja pälvides eriauhinna konkursil „Eesti kaunis kodu 2014“.
„Loodetavasti kujuneb meie loodud maakodu kohaks, kus ka edaspidi korraldada põnevaid kohtumisi huvitavate ja armsate inimestega“ räägib Williams. „Meil on väga hea meel anda omaltpoolt  panus Kabli Päikeseloojangu Festivali avamisel ja sisse õnnistamisel“.
Lisaks hingekosutusõhtutele saab juba seitsmendat aastat nautida Kablis ja naaberkülades kaunist muusikat, kohtumisi põnevate inimestega ning lummavaid päikeseloojanguid. Tänavu leiavad siia tee Anne Veski, Kosmikud, Vallatud Vestid, Leelo Tungal, Erkki-Sven Tüür, Silver Sepp, Kõrsikud, Svjata Vatra, Lauri Saatpalu, Smilers, Karl-Erik Taukar, Terminaator jpt. Kokku saab nautida ligi 30 erinevat sündmust 28.juunist kuni 03.augustini.
Festivali kava ja lisainfo Romantilise Rannatee kodulehel: rannatee.ee/kablifestival
Lisainformatsioon hingekosutusõhtute kohta
Katrin Williams
Tel 50 52 770

Lisainformatsioon festivali kohta
Eveli Loorents
Festivali turundusjuht
Tel 52 83 186
kabli@turismiturundus.ee
rannatee.ee/kablifestival