Eesti Huumoriliit avab Tallinna XXXIII Vanalinnapäevade raames 24. mail 2014.a Kiek in de Kökis, Tallinnas, kl.15.00 rahvusvahelise karikatuurinäituse „Elavad tänavad“.


Esikolmikus on ka Eesti karikaturist Tarmo Vaarmets, paremalt esimene pilt

Eesti Huumoriliidu pressiteade

21.05.2014

Eesti Huumoriliit avab Tallinna XXXIII Vanalinnapäevade raames 24. mail 2014.a Kiek in de Kökis, Tallinnas, kl.15.00 rahvusvahelise karikatuurinäituse „Elavad tänavad“.

Kas te olete kunagi mõelnud, milliseid pilte loovad karikatuurikunstnikud näiteks Austraalias või Hiinas või ehk Brasiilias? Või kuidas näevad elu tänavatel lähinaabritest karikaturistid Montenegrost, Poolast, Bulgaariast, Belgiast, Iisraelist või näiteks Ukrainast? Rääkimata siis juba Eesti karikaturistidest! Näitusele eelnevale võistlusele saabus töid 46-st riigist, kokku 152 autorilt ligi 600 tööd, geograafiliselt on haaratud Euroopa, Aasia, Põhja- ja Lõuna-Ameerika, Aafrika ja Austraalia, vaid pingviinid Antarktikast ei osalenud.

Eesti Huumoriliidu esimees Andrus Tamm: „Karikatuur ei ole lihtsalt üks naljapilt, vaid selles on tihtipeale kaks või kolm kihti. Karikatuur suudab üheaegselt edastada erinevaid emotsioone – lisaks huumorile ka kriitikat, satiiri, solvangut, irooniat jne. Sedapuhku toome vaatajateni valiku karikatuurikunstnike nägemustest, kuidas nemad esitlevad tõeselt humoorikat või pateetiliselt satiirilist kuvandit elust tänavatel. Vaadakem ringi ja me näeme elu läbi huumoriprisma, mis on nii erinev päriselust, kuid samas nii tuttav.“

Eesti Huumoriliidu poolt korraldatav Tallinna II rahvusvaheline karikatuurinäitus „Elavad tänavad“ jääb avatuks kuni 23.juunini 2014. Olete oodatud Eesti aasta ühele olulisemale karikatuurinäitusele, mis garanteerib teile hea tuju ja positiivse emotsiooni, ning nagu me teame, siis naer on terviseks!

 

Täiendav info:

Andrus Tamm

MTÜ Eesti Huumoriliit

eestihuumoriliit@gmail.com

Tel. 51 77 861