Üle mitmete aastate tulevad üheks õhtuks kokku 3 legendaarset bändi!

23. mail 2014 tulevad kokku eesti kolm legendaarset bändi.  Skriimsilm, the Syne ja Eastwood astuvad üles kell 21.00 rockclub Tapperis, kuhu on oodatud kõik fännid ja ka muidu uudistajad.

10171260_10152354182159321_3538225574381663186_n

Kohtume 23. mai 2014 Rockclub Tapperis.

Kes ansamblitest midagi ei tea, siis natuke infot:

SKRIIMSILM
Ansambel Skriimsilm on legendaarseid heavy- ja hard-rock lugusid kaverdav bänd, mis loodi 2002. a. sügisel. Varem tegutses Skriimsilm puhkpilliansamblina, aga kuna Eestis muutub elu aina paremaks, siis sureb ka vähem inimesi ja nii puhkpilliga enam suurt raha ei teeninud.
Oktoobris 2002 paisati raadiotesse Skriimsilma esimene singel „Suitsevad rehvid“, mis saavutas ka teatavat edu.
Järgmine singel „Modernne jalgpall“, mis baseerus valdavalt süntesaatoril, ei saavutanud küll erilist müügiedu (plaatina-läbimüügist jäi veidi puudu), kuid meeldis inimestele sellegipoolest.
Täielik läbikukkumine oli kolmas singel „Lööks käed (Eestimaa ja Rootsi)“, seda ei müüdud ühtegi eksemplari, vaatamata sellele tagasilöögile bänd siiski jätkas.
Peale seda on Skriimsilm välja andnud veel ainult kaks singlit – „Paavian“ ja „16 on kaif“, kuid kumbki pole mingit kommertsedu saavutanud.
Jne.
Kui madalale saab langeda?

Kes on Skriimsilma kontserdile sattunud, võib arvata, et Skriimsilma soengud, rääkimata riietest, ei ole saanud tunda stilisti kätt. See ei ole päris tõsi – Skriimsilmal küll pole stilisti, kuid need mehed teavad ise, mis on stiilne. Skriimsilma kontsertide alalised külastajad on kindlasti märganud, et kontserdilt enne lõppu ei lahkuta, sest uksed pannakse kontserdi ajaks lukku ning turvamehed kedagi välja ei lase.

Enesekriitika Skriimsilmal puudub, paraku ka eneseväärikus, see-eest on Skriimsilmal liigagi palju enesekindlust. Sex, drugs & rock n’roll on just täpselt Skriimsilma rida. Ansambli moto on lihtne – viina ja õlut või naisi pole kunagi liiga palju. Selle pärast ei lastagi Skriimsilma enam ühtegi maailma hotelli Eestis.

EASTWOOD
Aastal 1992 tulid kokku kolm meest ja otsustasid teha muusikat nii nagu homset ei tulekski (tsitaat).Sellest sündis ansambel Eastwood. In year 1992 three man desided to make music like there is no tomorrow and out of it born band “Eastwood”.
Biograafia
Aastal 1992 tulid kokku kolm meest ja otsustasid teha muusikat. Tegid seda taolise innuga nagu homset ei tulekski. Sündis bänd nimega Eastwood (tsitaat ajakirjanikult).
Ans. the EASTWOOD alustas proovidega 1992a märtsis.
Esimene kontsert 13.juuni 1992a Linnahalli Jäähallis üritusel nimega Öösimman. Peale Eastwoodi esines Rock Hotel, heli tegi Kaupo Uibo.Keegi paha inimene üritas Eastwoodi esimest kontserti küll oma rusika läbi ära jätta … aga ebaõnnestunult ! See on ka ainuke kord, kus ürituse plakatitele oli miskipärast kirjutatud ” CLINT EASTWOOD” (western filmide kangelane).
Teine “live” 6.dets. 1992a Von Krahli teatri baaris (ilmselt oli Eastwoodi kontsert üks esimestest ka Von Krahli baarile kui nn. Livemuusika klubile).
Edasi läks juba libedalt Suurtele (väli)lavadele: Klubi 326 soolo (kino kui kult.), Noorte Musa (pirita jõekäärus), Tartu Musa, Tartu Sügis, Harjumäe Grüüne (Ahelik), Augustibluus (x3), klubi Piraat (Makarov) , ANTI AIDS (TLN. Raekoja plats), Rock Summeri 93. afterparty koos House of Gamesiga klubis 326, Õllesummeri pealava 94, Rock Summer 94 ja 97a

…ja muidugi klubi Eeslitalli loendamatud keikad – need olid märkimisväärselt toredad ja veel hulgaliselt kontserte ning kohti mis ei meenu või ei peagi kunagi meenuma.

Eastwood tegi loomingulise kokkuvõtte 1994a ja andis välja esimese kasseti nimega “When we two parted”.Nimilugu “When we two parted” on ka üks ilusamaid loomepuhangu näiteid bändilt.Nimelt ühinevad selles loos 19.saj inglisekeelne luule (Byron) ja tänapäevalik proge-jats-lounge-rock sound.
Järgnes paus tormilisest rokkarielust ja tuldi kokku uuesti 2000 a et kahel päeval üles astuda Riias klubis nimega La Rocca. Klubi suleti lõplikult peatselt.
Eastwood jätkas aastal 2005 ja tegi kiire keikka Lihulas mis lõppes kokkupõrgetega erinevate poliitiliste grupeeringute ja korrakaitsjate vahel.
Ansambel lahkus ürituselt peale keskööd ilma probleemideta. Järgnesid katsetused loomingu vallas ja 2009 aastaks on ansambel Eastwoodist saanud intellektuaalse rockmuusika tegija. 2010 aasta alguses salvestab bänd uut materjali mis peaks ilmuma välja kevadel või hiljemalt aastal 2011 ning Eastwood elab ja hingab…

THE SYNE

The Syne moodustus aastal 1992.
Syne eelkäijaks oli ansambel Auld Lang Syne, kes andis ainsa laivi 1991 novembris Tartus Tudengibändide Festivalil.
Kooseis – kitarr Tarmo Kopti
bass Rene Valner
trummid Tarmo Leppik
vokaal Veiko Soom.
Mingil hetkel rütmigrupp haihtus ja bändinimest lahutati 2 esimest sõna ning lisati meelevaldselt “The” – The Syne. 1992-93 mängis trumme Andrus Kroll. 1994 juunis asus trummidele Raido Lilleberg.
1995 augustis lindistatakse lugu “The 3 Of Us”, millest saab bändi esimene raadiosse ja telesse jõudnud laul. Septembrikuus mängib uute lugude salvestusel klarnetit ja klaverit Ivo Etti, peagi saab temast ka Syne uus bassimees.
21.oktoobril mängib Syne “Operation B-l” Von Krahlis.
Novembris võetakse Tallinnas üles Syne`i esimene video loole “The Weird Ones”.

1996 juunikuus võetakse käsile uued lood, mängitakse teatrifestivalil “Baltoscandal” ja “Wesenberg Rockil”. Aasta lõpul mängitakse Põlvas Rocknonstopil ja Tartus.

1997 jaanuarils lindistatakse Linnahallis “Endless Weekend” ja “75 C”. 5. veebruaril kontsert Von Krahlis. Aprillis tehakse kontsert koos Luxury Filtersiga. Juunis lindistatakse ühe lühikese suveööga kaks uut lugu – “Glittering Ride” ja “I Don`t Want To Wake Up Alone”. Suvel toiuvad kontserdid Vanalinnapäevadel “Levist Väljas” hoovis, Tallinna lauluväljakul Tivolis, Rakveres Wesenberg Rockil. Aasta lõpus “Glittering Ride” telesaates “7 Vaprat” ja aastavahetuse saates “Raerokk” lugu “21st Century Teenager”.

1998, 7. jaanuaril Seaside stuudios salvestatakse lugu “A Crowd Of Swinging Teaspoons”.
1 märtsil asub Syne lindistama materjali oma esimesele kassetile, töö kestab Linnahalli stuudios läbi terve märtsikuu. Aprilli lõpus võib poest leida kassetti nimega “Well … at least impressive”. Läbi kevade ja suve kontserdid Tamsalus, Haapsalus, Pärnus, Väike-Maarjas, Rakveres, Narvas, Viljandis, Tallinnas, Kuressaares, Roelas ja Porkunis. Ülesastumised telesaadetes Jatku, Mill ja Kuldaja Rock. 1999 siseneb Syne koomasse, tulles teadvusele vaid kolmeks kontserdiks.

Aastal 2000 hakkab Syne salvestama uut plaati, mis siiski kunagi ei ilmu. Sügisel ja talvel proovitakse uue koosseisuga – bassil Urmas Jaarman ja klahvidel Priit Sootla, see seltskond annab siiski vaid ühe kontserdi. Syne viimane live on detsembris 2000.

2001 aasta maikuus läks Syne ametlikult laiali!

Kahel korral on Syne siiski saanud laval kokku Kehala muusikute peol aastatel 2005 ja 2007.