Fenomenaalne elektrikitarrist Mattias IA Eklundh koos oma trioga Freak Kitchen Võru Kandles

16. mail kell 20 annab Võru Kandles võimsa kontserdi Rootsist pärit Mattias IA Eklundhi trio Freak Kitchen.

Rockmuusika piire on nihutatud selle tekkimisest alates. Mattias IA Eklundh on kahtlemata tänase päeva üks kuumemaid elektrikitarriste maailmas, kelle fenomenaalne pillikäsitlus ja ülekeev loomingulisus jätkab nende piiride nihutamist… või kustutamist. Eklundh lammutab heavy metalit ja loob “uut jazzi”, juhatades uue põlvkonna kitarrikangelaste armeed avastama seni käimata radu. Ometi, erinevalt paljudest tuntud ja tundmatutest kitarriässadest ei võta ta ennast ülemäära tõsiselt. Vaimuka helikeele ja avangardsete väljendusvahendite poolest kuulub Eklundh Frank Zappa “koolkonda”, mis halastamatu huumoriga võitleb massimeelelahutuse odavate klišeede ja kommertslike võltsväärtuste vastu. Ei ole juhus, et Eklundh’i sooloalbumeid annab välja plaadifirma Favored Nations, mida juhib Steve Vai, üks kõigi aegade säravamaid rock-kitarriste, kes mäletatavasti sai tuule tiibadesse just Zappa kitarristina. Ei saa mainimata jätta tõika, et äsja ilmus vägev plaat karmilt instrumentaaltriolt nimega Jazz Raj, kus Eklundh seisab ühe jalaga world jazz fusionis, pakkudes tuge vanale sõbrale, Jonas Hellborg’ile (Mahavishnu Orchestra, Bill Laswell, Ginger Baker, Shawn Lane…).

Eklundhi teatraalne power trio Freak Kitchen viljeleb stiili, mida võib tinglikult nimetada grotesk-metaliks. Nad heidavad nalja maailma totruste, sealhulgas iseenda üle, aga teevad seda vägagi tõsiseltvõetavalt. Freak Kitchen on maailma mastaabis kultusbänd ja kaasaegse, stiilikoodeksitest vaba rockmuusika üks kroonijuveele. Trio on oodatud publikut hullutama nii raskerocki kui jazzifestivalidel. See on kindel märk sellest, et nende muusika väljub raamidest. Sõna “jazz” esineb trio lugude pealkirjades korduvalt, kuid nende nimetamine metal jazz bändiks on täpselt sama mõttekas või mõttetu kui on seda ükskõik milline muusika lahterdamine. Eelkõige on Freak Kitchen band, mis pakub kuulamisrõõmu ja silmailu. Aga mitte kõigile. Ei, kindlasti mitte kõigile.

Mattias IA Eklundh – kitarr, vokaal
Christer Örtefors – basskitarr, vokaal
Björn Fryklund – trummid

Rootsi trio juhatab sisse Võru oma ansambel Hetero.

Piletid hinnaga 12 € ja 10 € on eelmüügis Võru Kandle kassas (tel. 78 68 676) ja Piletilevi müügikohtades üle Eesti.

Korraldajad: MUUILMAMUUSIKA ja VÕRU KANNEL.

Olete oodatud!

Võru Kannel