VIRU FOLGI 200 ESIMEST PASSI MÜÜGIS!

Tänavuse aasta kaheksandast kümnenda augustini toimub kaptenikülas Käsmus seitsmes Viru Folk. Seekord on festival Põhjamaa loodusrahvaste saamide kultuuri päralt. Tegelikult on just saamide ürgne muusika süüdi Viru Folgi sünnis, sest Lapimaal 2007-nda aasta augustis Angelite kontserti kuulates armus festivali peakorraldaja Peep Veedla folkmuusikasse ning aasta hiljem juba esimene Viru Folk aset leidiski.

Seekordsel Viru Folgil tutvustatakse saamide kultuuri põhjalikumalt. Nii muusika kui filmide, näituste, luule, roogade ja suveniiride läbi. Saami muusikuid on tulemas nii Norrast kui Soomest. Mõistagi on juba teistkordselt Viru Folgil kohal Angelit (FI), aga ka Transjoik(NO), SomBy (FI)Niko Valkeapää (NO), Niillas Holmberg & Roope Mäenpää (FI),Wimme (FI) jt. Lisaks saamidele on tulemas välisesinejaid mujaltki: kaasaegse folgi kuningannaks tituleeritud Anais Mitchell USA-st, humoorika kavaga naistebänd Iva NovaVenemaalt, ürgne Fejd Rootsist jt.

Ilma hea eesti muusikata pole möödunud ükski Viru Folk, omakeelset muusikat pakub festival selgi korral kõige enam. Kontserte annavad DagöInBoiler, Indigolapsed, VanaviisiCurly StringsSadamasildKõrsikudHenry Laks & Seitsmes Meel, Tuulelõõtsutajad, Silver Sepp,Rüüt jpt. Eriprojektina on toimumas Jaan Sööt 50 gala, kus koos juubilariga musitseerivad Riho Sibul, Bonzo, InBoil, Kate, Jäääär ja Helena Wanje.

29-ndast novembrist on Piletilevis müügis Viru Folk 2014 esimesed 200 passi hinnaga 45/40€, millede läbimüügi järel passide hind tõuseb.