“Siin ei ole Wifit!“ – Polygon Teater toob lavale uutmoodi lähenemise tehnikamaailmale

Mis saaks, kui enam poleks Wifit? Just sellest hakkab hargnema 21. novembril teatris Polygon esietenduv „Jessika kutsikas“, mis on populaarse Soome näitekirjaniku Leea Klemola uus ja kaasahaarav lugu.

„Jessika kutsikas“ räägib loo Jessikast ja Jarist, kelle poeg Ilves istus ilmast ilma võrgus, kuni eemaldus perest ja lahkus ootamatult kodust. Vähemalt tundus, et lahkus. Kuid ehk on Ilves sealsamas, istub ehk nagu enamik tänapäeva noori, teises toas, kuid ei suhtle? Jessika leiab, et poja võõrandumises on süüdi Jari ja teiste kaasaegsete inimeste tehnikalembus: arvutid, mobiilid jmt, mikrolaineahjude ja videomakkideni välja. Kuid mida ette võtta, et asja parandada? Et saada poeg võrgust tagasi enda juurde ja parandada enda luhtunud paarisuhet?

Lavastaja Ingomar Vihmari sõnul ei ole tegu tavalise lavastusega, sest laval näeb justkui tavalisi inimesi, kes hoopis ise teatrit mängivad ja võib-olla tunneb teatrikülastaja ennastki neis tavalistes inimestes ära. “Tõesti, selles Klemolas on midagi sellis, mida ma ei ole üheski teises autoris kohanud – mingi selline tunnetus,” ütleb Vihmar. “Ta on ikka ootamatu ja hullumeelne!” lisab lavastaja.

Etenduse keskmes on tehnikamaalima eksistentsiaalsed probleemid nii inimeste kui loomade seas, millele otsitakse lahendusi läbi huumoriprisma. „Jessika kutsikas“ on komöödia, kus midagi ei jää paika. See on etendus, mis polegi õigupoolest etendus. See on midagi, mis ei jäta külmaks ka kõige kriitilisemat teatrikülastajat.

Tegemist on järjekorras juba kolmanda Leea Klemola etendusega, mida lavastab Eestis Ingomar Vihmar. Duo eelnevad etendused „Külmale maale“ ja „Kokkola“ lavastusid edukalt Endla teatris.

Tasub ka märkida, et eelmisel aastal Kuopio linnateatris lavale jõudnud „Jessika kutsika“ lavastus, mille lavastas autor Klemola ise, valiti maineka The Edinburgh Fringe Festival teatrifestivali kavva ja naispeaosa kehastaja sai ka pärjatud.

Mängivad: Epp Eespäev, Kleer Maibaum-Vihmar, Martin Algus, Tamur Tohver

Etendusest lähemalt: http://www.poly.ee/jessika/ Etenduse külastamine: kristi.tedrekin@poly.ee tel: 53234257
Lisainfo:

Susan Lilleväli
kommunikatsioonispetsialist
A-tiim kommunikatsioon
susan@atiim.ee
+372 5148393
www.poly.ee